پرش به محتوا
خانه » وبلاگ » انواع عایق های رطوبتی ساختمان

انواع عایق های رطوبتی ساختمان

  • از
انواع عایق های رطوبتی

گاهی نم و رطوبت موجب می شود خساراتی به ساختمان وارد شود و به دنبال آن عمر مفید ساختمان کم شود. در این گونه مواقع عایق بندی ساختمان کاملاً لازم و ضروری است. زمانی که در پشت بام، کف، دیوار و تاسیسات و لوله های ساختمان یک پوشش، برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت ایجاد می شود، به اصطلاح می گوییم که عایق کاری انجام شده است. البته قبل از ادامه مقاله توصیه می کنیم اگر با مشکل نم در دیوار یا سقف ساختمان مواجه هستید، برای رفع نم و رطوبت با لوله بازکنی تهران تماس بگیرید.
رطوبتی که ناشی از بارندگی و یا نم خاک است، گاهی به طرق مختلف به طور مثال از دیوار، زمین یا بدنه ساختمان جذب می شود. به منظور کنترل رطوبت از عایق رطوبتی استفاده می شود. هنگامی که رطوبت جذب ساختمان می شود، اثرات نامطلوب آن به شکل ترک خوردگی یا متورم شدن دیوار و وجود قارچ و کپک نمایان می شود. از اثرات نامطلوب نم و رطوبت در ساختمان در سرمای زمستان یخ زدگی است که نمای ساختمان را فرسوده کرده و تخریب می‌کند. از دیگر اثرات نامطلوب نم و رطوبت این است که فلزات در ترکیب با رطوبت زنگ می زنند و چوب هایی که در ساختمان مورد استفاده قرار گرفته اند، دچار پوسیدگی می شوند.

چگونه از نفوذ رطوبت به ساختمان جلوگیری کنیم؟

روش های پیشگیری از نفوذ نم و رطوبت به ساختمان
برای اینکه بتوان از نفوذ نم و رطوبت به ساختمان جلوگیری کرد، دو روش وجود دارد، که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم:

  1. انجام زهکشی
    زهکشی یعنی اینکه برای پیشگیری از خسارت‌های احتمالی آب های سطحی و زیرزمینی یک سازه خارج شود. زهکشی به این دلیل انجام می شود که میزان رطوبت کم شده و از نشست ساختمان جلوگیری شود. همچنین میزان تراکم خاک ثابت نگه داشته شود و فشاری که بر دیوارها وارد می شود کاهش پیدا کند.
  2. استفاده از عایق رطوبتی
    پوششی که از ساختمان در مقابل نم و رطوبت محافظت می کند، عایق رطوبتی نام دارد. عایق رطوبتی در حالت های مختلف از جمله صفحه ای، پودر، مایع و به شکل لایه در ضخامت های گوناگون وجود دارد.
    عایق های رطوبتی به دلیل اینکه جنس مختلفی دارند و از میزان ترکیبات مواد گوناگونی تولید شده‌اند، کاربردهای مختلفی در مکان های متفاوت دارند. عملکرد عایق های رطوبتی و میزان پوشش آن ها به ترکیبات موجود در آن ها بستگی دارد.

یکی از خدمات ما در لوله بازکنی غرب تهران، رفع بوی بد فاضلاب و رفع بوی نم می باشد.

انواع عایق های رطوبتی

معرفی انواع عایق های رطوبتی ساختمان

روش های اجرای عایق های رطوبتی متفاوت است. پس عایق های رطوبتی در دو دسته قرار می گیرند که به شرح آن ها می پردازیم:

عایق های رطوبتی سرد اجرا

در این نوع عایق ها قسمت پودری و مایع را مخلوط می کنند و از غلطک رنگرزی یا قلم مو برای اجرای آن استفاده می نمایند، مثل عایق رطوبتی RCI و MCI

عایق رطوبتی گرم اجرا

برای این که این نوع عایق رطوبتی را در اجرا به لایه زیرین بچسبانند، از شعله و گرم کردن استفاده می کنند. مثل ایزوگام و قیرگونی

دسته بندی عایق های رطوبتی بر اساس نوع مواد تشکیل دهنده

اگر بخواهیم عایق های رطوبتی را بر اساس نوع مواد تشکیل دهنده، دسته بندی کنیم، باید به موارد ذیل اشاره شود:

ایزوگام

ایزوگام لایه ای است که از پیش ساخته شده است و با چسب های مخصوص به سطح چسبانده می شود. جنس لایه این عایق از قیر و الیاف مصنوعی می باشد، که از نفوذ آب و رطوبت به سطح پایین جلوگیری می‌کند. از ویژگی‌های عایق ایزوگام می‌توان به منعطف بودن آن اشاره کرد. همچنین از دیگر ویژگی‌های ایزوگام، وزن کم آن و مقاوم بودن آن در مقابل انقباض و انبساط است. پوسیدگی در این نوع از عایق رطوبتی اتفاق نمی افتد و به اندازه ۱۰ سال نیز عمر مفید دارد.

قیر و گونی

یکی از روش های متداول عایق بندی در ایران استفاده از قیر و گونی می باشد. قیر و گونی در برابر نفوذ آب مقاوم است. چسبندگی بالایی دارد و در برابر نمک ها و مواد شیمیایی مقاومت بالایی دارد. این عایق کارایی بالایی در سال‌های طولانی دارد و یک پوشش ضد آب محسوب می شود. البته استفاده از این نوع عایق معایبی نیز دارد. از جمله معایب این عایق این است که در دمای بالا تجزیه پذیر است و در برابر فشار تغییر شکل می دهد.

عایق رطوبتی مایع

اجرای عایق مایع را باید با استفاده از قلم مو و یا دستگاه اسپری انجام داد. قبل از اجرا سطح باید کاملا خشک و تمیز باشد. لازم به ذکر است که در استفاده از این نوع عایق سطح باید به لحاظ شیب و برآمدگی بررسی شود. این عایق به انواع سطوح می چسبد. مایع ضد اشتعال است. آلودگی و آسیب های فیزیکی ندارد. رنگ پذیر است. به راحتی بدون نیاز به تخصص قابل اجرا می باشد.

در صورت نیاز می توانید با خدمات لوله بازکنی جنوب تهران تماس بگیرید.

عایق رطوبتی پیش ساخته

عایق های پیش ساخته به دلیل داشتن لایه پلی استر، در برابر انقباض و انبساط مقاوم هستند. وزن سبکی دارند و منعطف اند. از دیگر مزایای این نوع عایق، مقاومت در دمای ۱۳۰+ درجه و ۴۰- درجه است. شکستگی و پوسیدگی در این نوع عایق ها وجود ندارد. این نوع عایق، معایبی نیز دارد که از جمله آن ها هزینه بالا و عمر کوتاه همچنین تجزیه بر اثر اشعه ماورا بنفش است. نگهداری این نوع عایق باید در دمای ۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد انجام شود، در غیر این صورت و در شرایط نامطلوب فاسد خواهد شد.

عایق پلیمری پاششی

عایق پلیمری پاششی

این نوع عایق که تولید شده از مواد پلیمری است، بسیار مقاوم می باشد. اجرای آن با پخش کردن روی سطوح، بدون نیاز به حرارت انجام می شود. برای محیط زیست خطری ندارد و آلودگی تولید نمی‌کند. پوشش گوشه ها و کنج ها با این عایق به راحتی انجام می شود و ۲۰ سال عمر مفید دارد.

نانو عایق رطوبتی

این نوع عایق از مصالح جدید و پیشرفته ای است که فرآیند نانو در تولید آن نقش دارد. برای عایق بندی بام و نمای ساختمان می توان از این نوع عایق استفاده کرد. این نوع عایق عمر بالایی دارد، ضد حریق است، وزن کمی دارد و جزو عایق های بی رنگ محسوب می‌شود. از این نوع عایق برای عایق بندی چوب و کاشی استفاده می کنند. این عایق با محیط زیست سازگار است.

عایق آرت فلکس

عایق آرت فلکس با استفاده از فناوری روز دنیا ساخته شده است. این نوع عایق نصب آسانی دارد. دارای هزینه اندک و کمی می باشد همچنین طول عمر بالایی دارد. منعطف بودن این نوع عایق سبب شده است تا در کنج ها نیز از این عایق استفاده شود. این عایق در برابر نفوذ آب بسیار مقاوم است. اجرای این عایق آسان و راحت است چون برای نصب آن نیاز به حرارت وجود ندارد.

عایق بندی نمای ساختمان

برای اینکه با گذشت زمان، نمای ساختمان خراب نشود، باید نمای ساختمان را عایق بندی کرد.

در هر ساعت از شبانه روز می توانید با لوله بازکنی سعادت آباد تماس بگیرید.

معایب عایق های رطوبتی ساختمان

در بارندگی ممکن است عایق از بین برود.

  • اگر دچار یخ زدگی و انجماد شود دیگر قابل استفاده نیست.
  • روی سطوح ناهموار هزینه های زیادی می خواهد تا عایق رطوبتی اجرا شود.
    سعی کردیم در این مطلب به معرفی چند عایق رطوبتی بپردازیم و خصوصیات هر کدام را بیان کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با لوله بازکنی