یکی از رایج ترین دلایل گرفتگی سینک ظرفشویی، ریختن چربی و پسماند مواد غذایی به هنگام شستن ظروف داخل لوله تخلیه سینک است. این مساله را در نظر بگیرید که اگر از ریختن مواد زائد داخل لوله سینک خودداری کنید، لوله تخلیه سینک شما به هیچ عنوان دچار گرفتگی نمی شود. ولی برحسب تجربه در لوله بازکنی تهران می دانیم که گرفتگی لوله تخلیه سینک امری اجتناب ناپذیر است و به همین دلیل در این مقاله می خواهیم روش های خانگی رفع گرفتگی لوله سینک را آموزش دهیم تا خودتان از عهده کار بربیایید.
گرفتگی لوله تخلیه سینک ظرفشویی
گرفتگی سینک ظرفشویی یکی از بددترین اتفاقاتی است که می تواند در اشپزخانه یک خانم اتفاق بیوفتد. اما نشانه ها و علائمی وجود دارد که شما را متوجه گرفتگی سینک ظرفشویی کند. این نشانه ها عبارتند از:
- شنیدن صدایی شبیه صدای قل قل آب
- بالازدن کف آب از لوله تخلیه سینک
- استشمام بوی بد فاضلاب از سینک
- مشاهده حشرات ریز و پشه ها در اطراف لوله سینک
با مشاهده هریک از نشانه های بالا باید دست به کار شوید و گرفتگی سینک را رفع کنید. اگر به این مساله دقت و توجه نکنید، یک گرفتگی جزئی می تواند منجر به گرفتگی کلی و مسدودی لوله فاضلاب شود. مشخص است که هم زحمت کار چندبرابر خواهد شد و هم متحمل هزینه خواهید شد.
علت گرفتگی سینک ظرفشویی
قطعاً اگر دلایل گرفتگی سینک را بدانید، ضمن پیشگیری، می توانید راه حل مناسب را انتخاب کنید. عمده دلایل گرفتگی لوله سینک می تواند موارد ذیدل باشد:
- مو و پرز فرش
- رسوب گرفتگی لوله سینک
- ورود چربی و روغن ظروف به داخل لوله
- پسماند مواد غذایی و مواد زائد
- عدم رعایت شیب مناسب لوله تخلیه
مشخص است که هنگام شستشوی ظروف، روغن موجود بر روی ظروف داخل لوله می شود و با ورود آب سرد، این چربی ها به دیواره لوله می چسبند و یک لایه چسبناک ایجاد می کنند که پسماند مواد غذایی و هر نوع موائد زائد جامدی که وارد لوله می شود را به خود جذب می کند.
همین مساله باعث می شود رفته رفته قطر لوله کاهش پیدا کند و در صورت بی توجهی پسماندهای وارده هم بر روی هم انباشته شده و در نتیجه علاوه بر ایجاد بوی بد فاضلاب ، بالازدن آب از لوله را خواهید داشت.
راحت ترین کار برای پیشگیری از چنین اتفاقاتی، استفاده از توری های مناسب است که جلوی ورود مواد اضافی به داخل لوله را می گیرند.
نشانه های گرفتگی سینک چیست
در ادامه به نشانه های بارز گرفتگی لوله تخلیه سینک می پردازیم.
تخلیه کند آب
زمانی که قطر لوله به هردلیلی از جمله رسوب و ته نشین شدن مواد، کاهش پیدا می کند، سرعت حرکت آب داخل لوله کاهش پیدا می کند.
گرفتگی های گاه و بی گاه سینک
اگر مشاهده کردید که لوله تخلیه سینک بی دلیل دچار گرفتگی می شود و آب خیلی کند تخلیه می شود و بعد از مدتی این گرفتگی رفع می شود، می تواند این یک هشدار برای شما باشد که به فکر رفع گرفتگی سینک باشید.
استشمام بوی بد فاضلاب
البته این مساله می تواند دلایل دیگری داشته باشد از جمله اینکه چاه فاضلاب پر شده و نیاز به تماس با تخلیه چاه تهران دارید. ولی اگر احساس می کنید این بو ناشی از فاسد شدن مواد غذایی است، می تواند ناشی از فاسد شدن پسماند مواد غذایی تلمبار شده در لوله سینک باشد.
روش های آسان و خانگی رفع گرفنتگی سینک
قبل از ادامه مقاله به این نکته توجه داشته باشید، روش هایی که در اینجا آموزش داده می شود برای رفع گرفتگی های سطحی لوله سینک می باشد و برخی از روش ها هم به منظور پیشگیری از گرفتگی لوله تخلیه است و اگر گرفتگی سینک آشپزخانه شما از نوع شدید است باید با ما تماس بگیرید تا نسبت به رفع گرفتگی اقدام شود.
ریختن آب گرم
آسانترین و ارزان ترین چیزی که می توانید برای رفع گرفتگی لوله سینک استفاده کنید یک کتری آب گرم است.
وقتی آب گرم را داخل لوله می ریزید، گرمای آب باعث ذوب شدن چربی های موجود بر روی دیواره لوله می شود و با حل شدن در آب، این چربی ها به سمت فاضلاب حرکت می کنند. این روش را می توانید تا چندبار تکرار کنید.
تلمبه دستی لوله بازکنی
در بیشتر خانه های ایرانی از این تلمبه های دستی لوله بازکنی وجود دارد که در عین سادگی، یگ گزینه عالی برای رفع گرفتگی لوله سینک می باشد. برای استفاده از این وسیله، کمی آب داخل سینک بریزید در حدی که قسمت لاستیکی تلمبه را بپوشاند تا زمانی که تلمبه می زنید، هوایی وارد یا خارج نشود. مکانیزم آن به گونه ای است که با عمل تلمبه زدن، فشار هوای متراکم باعث رفع گرفتگی لوله سینک می شود.
قلاب دست ساز
با استفاده از یک آویز فلزی لباس، یک قلاب درست کنید و آن را با احتیاط داخل لوله کنید و سعی کنید عوامل گرفتگی لوله سینک را با آن بیرون بکشید. استفاده از قلاب، برای گرفتگی های با مو و پرز فرش می تواند نتیجه و اثربخشی فوق العاده ای داشته باشد.
استفاده از محلول لوله بازکن خانگی برای رفع گرفتگی سینک
یکی از بهترین و موثرترین ترکیبات خانگی برای رفع انسداد و گرفتگی لوله تخلیه سینک، ترکیب زیر است:
- نمک
- جوش شیرین
- سرکه
- آب جوش
در مرحله اول، یک پیمانه جوش شیرین و نمک را داخل لوله سینک بریزید و به دنبال آن سرکه را هم اضافه کنید. حواستان باشد که این سه ماده ترکیبی بوجود می آورند که از واکنش آنها ممکن است گازی به بیرون از لوله فوران کند. از مزایای این ترکیب این است که عواملی همچون مو و پسماند مواد غذایی را حل می کند. 2 تا 3 ساعت صبر کنیود و سپس آب گرم را داخل لوله بریزید تا مواد اضافی را از لوله پاک کند و به سمت فاضلاب هدایت شود.
فنر برقی لوله بازکنی
بدیهی است که برای رفع گرفتگی سینک با استفاده از فنر لوله بازکنی برقی باید با لوله بازکنی ستارخان تماس بگیرید. اگر هم خودتان این وسیله را در خانه دارید، برای رفع گرفتگی های سخت می توانید از آن استفاده کنید.
در صورت باز نشدن گرفتگی سینک، چه کار کنیم؟
اگر با هیچ یک از روش هایی که در بالا توضیح داده شد نتوانستید لوله زیر ظرفشویی را باز کنید، می توانید با ما تماس بگیرید. ما به صورت شبانه روزی و بدون تعطیلی برای اعزام سرویسکار به آدرس مد نظر آماده هستیم. رفع گرفتگی لوله سینک در این شرکت با استفاده از فنر برقی لوله بازکنی بدون کثیف کاری و به صورت تضمینی می باشد.