پرش به محتوا
خانه » وبلاگ » انواع پمپ تخلیه چاه

انواع پمپ تخلیه چاه

  • از
پمپ کفکش چیست
جدول محتوا

پمپ کفکش از نوع پمپ سانتریفیوژ مستغرق است که در تخلیه چاه تهران بسیار کاربرد دارد و انواع گوناگونی دارد. در این پمپ‌ها نحوه کار به این صورت است که پمپ توسط یک موتور الکتریکی به حرکت درمی‌آید و انرژی جنبشی سیال را افزایش داده و در نتیجه سیال پمپاژ می‌شود. یکی از مشکلات رایج در بهره‌برداری از این پمپ‌ها، سوختن پمپ کفکش است که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. در این مقاله سعی می‌کنیم در خصوص علت سوختن پمپ کفکش اطلاعاتی را خدمتتان ارائه کنید تا در هنگام استفاده از پمپ کفکش با رعایت استاندارهای موجود در این زمینه طول عمر پمپ کفکش خود را زیاد کنید و کمتر دچار این مسئله شوید، با ما همراه باشید.

پمپ کفکش چیست؟

پمپ‌های کف‌کش از خانواده پمپ‌های مستغرق هستند و انواع مختلفی از آن در بازار عرضه می‌شود اوصولاً این پمپ‌ها براساس نوع برق مصرفی، توان مصرفی و سایز دهانه تقسیم‌بندی می‌شوند. این پمپ‌ها حتماً باید داخل آب کار کنند چون اگر به صورت خشک کار کند موتور پمپ می‌سوزد. این پمپ‌ها برای جابه‌جایی آب صاف، آب با املاح کم یا ماسه‌های بادی کم کاربرد دارند و اگر آب دارای مواد جامد درشت یا لجن باشد کارایی ندارند. برای ساخت این پمپ‌ها از مواد مختلفی مانند استیل، آلومینیوم، چدن، مواد پلیمری یا پلاستیکی، که هر کدام با توجه به نیاز انتخاب می شوند.

در این بین پمپ‌های با بدنه آلومینیومی در کشاورزی و آب شرب کاربرد زیادی دارند هم چنین پمپ‌های با بدنه پلاستیکی به علت وزن کم و مقاوم بودن در برابر زنگ زدگی و مواد شیمیایی در مصارف کشاورزی و خانگی کاربرد فراوانی دارند. در سایزهای بزرگ پمپ‌ها، از چدن استفاده می‌شود ولی به علت سنگین بودن زیاد کاربرد ندارند. پمپ‌های آلومینیومی هم برای مصارف صنایع غذایی و یا جابه جایی مواد شیمیایی کاربرد دارند. پمپ‌ها دارای سیستم خنک کننده آب یا روغن هستند. اگر از نوع خنک کننده روغنی باشند حین ساخت محفظه موتور از روغن پر می شود و اگر با آب خنک شود، داخل آب، خنک‌سازی انجام ‌می‌شود. 

پیشنهاد مطالعه: تشخیص محل دقیق چاه فاضلاب

ارتفاع و دبی در پمپ کفکش

فاکتورهای ارتفاع و دبی در پمپ کفکش اهمیت زیادی دارد:

 ارتفاع آبی که قرار است پمپ انتقال دهد

ارتفاع آبی که پمپاژ می‌شود به تعداد پروانه بستگی دارد. هر چه تعداد پروانه بیشتر باشد ارتفاع آب بیشتری را می توان جابه‌جا کرد. بیشترین ارتفاع سیالی که بتوان با کف کش پمپاژ کرد 180 متر است .

دبی یا میزان آبی که پمپ می تواند جا به جا کند

هر چه قطر لوله بزرگتر باشد میزان دبی بیشتری جا به جا می‌شود

انواع پمپ کف کش

انواع پمپ کفکش

پمپ‌های کفکش، در دو نوع تک فاز و سه فاز به بازار عرضه می‌شوند تا مشتری طبق نیاز خود انتخاب کند. نوع تک فاز این پمپ‌ها بیشتر مناسب مصارف خانگی و نوع سه فاز برای مصارف کشاورزی استفاده می‌شود. قطر دهانه خروجی برای پمپ‌های تک فاز اوصولا از 1-3 اینچ متغیر است و برای سه فاز 2-6 اینچ و حتی بالاتر هم می‌رسد. محدوده توان پمپ‌ها نیز از 1 تا 15 اسب بخار متغیر است و به توجه به نیاز مشتری عرضه می‌شود.

علت سوختن پمپ کفکش چیست؟

یکی از مشکلاتی که مشتریان پمپ‌های کفکش را درگیر می‌کند سوختن پمپ کفکش است. با توجه به اینکه این پمپ‌ها هزینه بالایی دارند، سوختن پمپ برای مشتری بسیار گران تمام می‌شود به همین دلیل بهتر است با دلایل سوختن پمپ کفکش آشنا شوید تا کمتر دچار این مشکل شوید زیرا در اکثر مواقع دلایل آن بر اثر استفاده غلط و نداشتن مهارت لازم اتفاق می‌افتد.

سوختن پمپ کفکش می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. این موارد معمولاً به نحوه کار پمپ است یعنی اگر نحوه کار پمپ به خوبی رعایت شود تضمین خوبی برای سلامت پمپ است. بهتر است برخی از مواردی که باعث سوختن پمپ کفکش می‌شود را با هم بررسی کنیم تا متوجه شویم که آیا این موارد قابل رعایت کردن هستند یا از اختیار ما خارج هستند. 

خشک کارکردن موتور پمپ کفکش

یکی از دلایل اصلی سوختن پمپ کفکش خشک کار کردن موتور آن است. همانطور که گفتیم پمپ کفکش حتما باید داخل آب مستغرق باشد تا موتور آن در حین کار خنک شود. اگر به هر دلیلی موتور خشک کار کند دمای موتور بالا می‌رود و عایق‌ها خشک و شکننده می‌شوند و در نتیجه موتور پمپ می‌سوزد. این عامل یکی از شایع‌ترین دلایل سوختن پمپ کفکش است. البته برای جلوگیری از این مسئله در برخی از مدل‌های پمپ کفکش سنسور حرارتی تعبیه شده که زمانی که دمای موتور پمپ بالا رفت دستگاه به صورت خودکار خاموش می‌شود و می‌تواند روش محافظتی خوبی باشد.

گیر کردن پروانه پمپ کفکش

گیرپاژ کردن پروانه پمپ می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله خرابی قطعات ، نقص فنی، قرار گرفتن در گل و لای و سایر موارد باعث می‌شود تا پروانه پمپ قفل کند و نتواند درست کار کند در این حالت فشار روی پروانه پمپ زیاد می‌شود و آمپرکشی دستگاه بیش از حد استاندارد می‌شود و می‌تواند باعث سوختن پمپ کفکش شود. برای جلوگیری از این اتفاق حتما پمپ را فاصله 50 سانتی‌متری کف چاه قرار دهید.

استفاده از پمپ کفکش به جای لجن‌کش

همانطور که می‌دانید پمپ کفکش برای انتقال آب صاف و بدون املاح کاربرد دارد نه برای آب دارای ذرات شن و ماسه و لجن، در این شرایط حتما باید از لجن‌کش استفاده کنید چرا که استفاده از کفکش برای چاهی که لجن دارد یا دارای آب حاوی ذرات شن و ماسه است در واقع تحمیل بار اضافی بر آن است که باعث می‌شود فشار روی پروانه ها زیاد شده آمپر دستگاه بالا برود و در نتیجه پمپ بسوزد.

پیشنهاد مطالعه: رابط دریچه بازدید فاضلاب چیست

میزان دفعات مجاز روشن و خاموش کردن در ساعت واحد

  • حدودا 10 مرتبه برای تا 11 کیلووات
  • حدودا 10 مرتبه برای از 11 تا 30 کیلووات
  • حدودا 10 مرتبه برای از 30 تا 55 کیلووات
  • حدودا 10 مرتبه برای از 55 تا 130 کیلووات

در این قسمت سعی کردیم برخی از دلایل اصلی سوختن پمپ کفکش را بررسی کنیم. مطمئنا موارد دیگری نیز وجود دارد و خرابی قطعات یا اتصال برق و مورادی شبیه به آن نیز می‌تواند باعث بروز این مشکل شود. این نکته را فراموش نکنید اگر مطابق کاتالوگ تهیه شده توسط شرکت از کفکش استفاده کنید دچار مشکلاتی نظیر سوختن پمپ کفکش نخواهید شد و دستگاه شما عمر مفید بالاتری خواهد داشت.
سخن پایانی
سوختن پمپ کفکش یکی از مشکلات افرادی است که از این پمپ‌ها استفاده می‌کنند. در این مقاله سعی کردیم علت سوختن پمپ کفکش و مطالب حواشی آن را در حد توان بررسی کنیم و اطلاعاتی را خدمتتان ارائه کنیم. امیدواریم سودمند باشد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

تماس با لوله بازکنی