پرش به محتوا
خانه » وبلاگ » انواع اتصالات لوله کشی فلزی و پلاستیکی

انواع اتصالات لوله کشی فلزی و پلاستیکی

  • از
انواع اتصالات لوله کشی

یکی از نیازهای اولیه انسان برای زندگی نیاز به آب است. آب برای نوشیدن، استحمام، شستشو، کشاورزی و موارد بسیاری که زندگی بدون آب را غیرممکن می سازد. در زمان های قدیم رفع احتیاجات انسان از طریق آب چشمه و رود بوده است که به وسیله ظرف آب را به محل زندگی خود حمل می کردند. ولی با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی انواع روش های لوله کشی ابداع شد تا آب با باز و بسته شدن اهرم یا شیر آب، در داخل لوله ها جریان داشته باشد و در هر نقطه از ساختمان، بتوان به آب دسترسی داشت.

ما قبلاً در مقاله لوله بازکنی تهران در خصوص انواع لوله های مورد استفاده در سیستم لوله کشی آب و فاضلاب صحبت کرده ایم. حال در این مقاله قصد داریم در خصوص انواع اتصالات مورد استفاده در سیستم لوله کشی، کاربرد و مزایا و معایب آنها صحبت کنیم.

جنس اتصالات لوله کشی از چیست؟

قطعاً تا به حال مغزهای برنجی شیرالات یا انواع سه راهی های فلزی را دیده اید که برای اتصال لوله های فلزی کاربرد دارند. این نوع اتصالات به دلیل استفاده از لوله های فلزی رواج زیادی داشت ولی به مرور زمان با بروز مشکلاتی در آب بندی لوله های فلزی، لوله ها و به تبع آن اتصالات جدیدی به بازار عرضه شد.
لوله و اتصالات پلی اتیلن یکی از انواع لوله و اتصالات جدید است که به منظور سهولت استفاده، راحتی آب بندی، اتصال آسان و مزایای دیگر به بازار عرضه شد.
عمده دلیل محبوبیت لوله و اتصالات پلی اتیلن وزن کم و سبکی آن است که منجر به جابجایی آسان و نصب راحت آن شده است. علاوه بر آن جنس و پوشش درونی این لوله ها به گونه ای است که رسوب کمتری را جذب می کنند و نیازی به رسوب گیری لوله ها به صورت مداوم نیست. به همین دلیل ما همواره در شعبه هایی نظیر لوله بازکنی سعادت آباد، استفاده از لوله و اتصالات پلی اتیلن را برای اجرای لوله کشی توصیه می کنیم.

انواع اتصالات لوله کشی ساختمان کدامند؟

یکی از مواردی که در اجرای سیستم لوله کشی اهمیت بسیاری دارد این است که سیستم بهینه طراحی شده باشد، تا بیشترین بازدهی و کمترین مشکل از بابت گرفتگی لوله، نشتی و ترکیدگی داشته باشد. به همین دلیل که طراحی های مختلف با توجه به موقعیت ساختمان وجود دارد، پس از انواع اتصالات برای اتصال لوله ها می توان بهره جست و باید بهترین اتصال را انتخاب کرد تا با مشکل مواجه نشوید. به همین دلیل اتصالات کاربردهای مختلفی دارند که در ادامه به معرفی اتصالات مختلف لوله می پردازیم.

اتصالات مغزی

اتصالات مغزی لوله کشی

 

از اتصالات مغزی برای اتصال دو قطعه لوله در سیستم لوله کشی استفاده می شود. مغزی ها در واقع به شکل لوله هایی هستند که هر دو طرف آن ها رزوه شده است و به هر دو طرف آن لوله وصل می شود و به این طریق اتصال بین دو لوله شکل می گیرد.
از دیگر مواردی که از مغزی به هنگام لوله کشی استفاده می شود، زمانی است که بخواهند قطر لوله را تغییر داد. یعنی لازم باشد از یک جایی به بعد قطر لوله تغییر کند. در این هنگام از مغزی هایی استفاده می شود که قطر یک طرف آن با قطر سمت دیگر متفاوت باشد.

مهره ی ماسوره

مهره ماسوره

 

مهره ماسوره را به دلیل فراوانی استفاده و رواج آن، همه دیده و می شناسند. طراحی مهره ماسوره به شکل سه تکه انجام شده است و این تکه ها حالت نری و مادگی دارند و یک قسمت ارتباط دهنده دارند و رزوه های آنها با توجه به نوع کاربرد آنها متفاوت است.
اصلی ترین کاربردهای مهره ماسوره را می توان به شرح ذیل بیان کرد.

  • در کنار شیرهای قطع و وصل کننده جریان سیال مورد استفاده قرار می گیرد.
  • برای اتصال دستگاه های مختلف از قبیل آبگرمکن و پکیج دیواری به سیستم لوله کشی از مهره ماسوره استفاده می شود.
  • عمده کاربرد آنها در سیستم های لوله کشی بسته در یک ساختمان است.

چنانچه با مشکلی در خصوص لوله و اتصالات مواجه شدید می توانید با لوله بازکنی تهرانپارس تماس بگیرید.

درپوش لوله

درپوش لوله

 

ساده ترین طراحی برای انواع اتصالات به درپوش لوله تعلق می گیرد. کاربرد آن زمانی است که بخواهند لوله ای را مسدود کنند از درپوش استفاده می کنند.
دو نوع درپوش لوله 4 گوشه یا 6 گوشه وجود دارد که برای مسدود کردن لوله های با قطر کم از درپوش 4 گوشه استفاده می شود و از درپوش 6 گوشه برای قطرهای بزرگتر کاربرد دارد.

بوشن ها

بوشن

 

بوشن نوع دیگری از اتصالات لوله است با این تفاوت که کل سطح داخلی آن به صورت رزوه است و می توان برای اتصال لوله هایی استفاده کرد که سطح بیرونی آنها رزوه شده است.
بوشن ها بر اساس کاربرد در سه دسته به شرح ذیل وجود دارند.

بوشن معمولی: اگر بخواهیم دو لوله با قطر یکسان را به هم متصل کنیم از بوشن های معمولی استفاده می کنیم.
بوشن تبدیل: برای اتصال دو لوله با سایزهای مختلف و تغییر قطر لوله در لوله کشی کاربرد دارد.
بوشن روپیچ توپیچ: این نوع از بوشن ها دارای طراحی خاصی هستند. یک طرف آن رزوه ی داخلی و طرف دیگر آن رزوه ی خارجی دارد. کاربرد آن زمانی هست که بخواهیم طول لوله اصلی را بیشتر کنیم.

اگر از اتصالات به درستی استفاده نشود در سیستم لوله کشی دچار مشکل شده و ناگزیر از تماس با شعبه تخلیه چاه تهران خواهید بود.

انواع فلنج و واشر

انواع فلنج و واشر

 

جنس فلنج از چدن است که از آن برای بستن اتصالات لوله کشی مخصوص استفاده می شود.
واشر نیز برای آب بندی کردن فلنج کاربرد دارند. نصب فلنج ها باید با دقت بسیار زیادی انجام شود زیرا اگر پیچ ها به صورت مناسب بسته نشده باشد، ممکن است به لوله کشی آسیب وارد کند.

اتصالات سه راهی

اتصالات سه راهی لوله کشی

 

این نوع از اتصالات بسیار پرکاربرد بوده و در تمامی سیستم های لوله کشی ساختمانی از آن ها استفاده می شود چرا که اصلی ترین کاربرد اتصال سه راهی، تغییر مسیر آب به نواحی مختلف ساختمان است. یعنی در مسیر لوله اصلی به وسیله سه راهی انشعابات مختلفی ایجاد می شود.
اتصالات سه راهی نیز را بر اساس نوع طراحی آنها، به سه دسته تقسیم می شوند:

سه راهی تبدیلی: زمانی که هدف گرفتن انشعاب از لوله های با قطر یکسان باشد، از سه راهی تبدیلی استفاده می شود. لازم به ذکر است که اتصالات سه راهی نیز دارای رزوه های مختلفی هستند.

سه راهی قائم: زمانی که لوله اصلی با زاویه 90 درجه است و هدف گرفتن انشعاب از آن لوله می باشد، از سه راهی قائم استفاده می کنند. رزوه های این سه راهی به سمت داخل است.

سه راهی 45 درجه: همانطور که از اسم این سه راهی مشخص است، از این اتصالات برای انشعاب گرفتن در زاویه های 45 درجه استفاده می شود.

لوله بازکنی ستارخان به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی است.

اتصالات چهار راهی

اتصالات 4 راهی لوله کشی

 

با توضیحات داده شده در مورد اتصالات سه راهی، نیاز به شرح و تفسیر بیشتر نیست که برای گرفتن انشعاب بیشتر از لوله اصلی، از اتصال 4 راهی می توان استفاده کرد.

اتصالات زانویی

اتصالات زانویی در لوله کشی

 

زانویی ها نیز از اتصالات پرکاربرد در سیستم لوله کشی هستند که برای تغییر مسیر لوله استفاده می شوند.

زانویی ها را بر اساس نوع کاربرد به سه دسته تقسیم می کنند که عبارتند از:

زانویی تبدیل: این نوع از اتصالات برای تغییر مسیر لوله های با قطر مختلف استفاده می شود.
زانویی 90 درجه: به آن ها زانوی چپقی نیز گفته می شود و برای تغییر جهت لوله ها به اندازه ی 90 درجه مورد استفاده قرار می گیرند، نوع زاویه بندی این اتصالات به گونه ای است که احتمال گرفتگی لوله ها در آن نواحی زیاد است.
زانویی 45 درجه: اگر بخواهیم مسیر لوله کشی را به اندازه ی 45 درجه منحرف کنیم، از زانوی 45 درجه استفاده می کنیم. در این نوع زانویی ها میزان گرفتگی لوله بسیار کم تر از زانوی 90 درجه است. بنابراین در سیستم لوله کشی بهتر است از این نوع اتصالات بیشتر استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با لوله بازکنی